Роботи з реконструкції Харківської обласної філармонії "ледве-ледве жевріють" через відсутність фінансування. Про це 29 червня заявив журналістам її директор - головний диригент Юрій Янко. За його словами, Харківська облрада коштів на реконструкцію не виділила, і керівництво філармонії сподівається, що гроші будуть виділені з державного бюджету. "Ми чекаємо, що все-таки будуть виділені гроші, і до Євро-2012 реконструкція буде завершена", - зазначив Ю. Янко.

Він також повідомив, що в серпні фірма "Олександр Шуке" (Німеччина) завершить виготовлення нового органу для філармонії. Але оскільки органний зал не готовий, зберігати інструмент у Харкові ніде, і він залишиться в Німеччині. За словами Ю. Янко, протягом року в органному залі не проводилося ніяких робіт.

Довідка "SQ". Будівля філармонії споруджено в 1885 р. Реконструкція будівлі була розпочата в березні 2005 р. Ремонтні роботи фінансуються за рахунок державного та обласного бюджетів. Замовником робіт з ремонту філармонії за кошти держбюджету є Управління капітального будівництва Харківської облдержадміністрації. У 2006 р. ремонтні роботи велися на благодійні кошти (близько 8 млн.грн.), зібрані під час аукціону "Ренесанс". Замовником робіт було КП "Харківська обласна філармонія". Всього на реконструкцію планується витратити близько 100 млн.грн.

АТ "Житлобуд-1" приступило до реконструкції філармонії 14 червня 2007 р. Реконструкцію будівлі філармонії планувалося завершити в 2010 р.