Пострадавшие при нападении на харьковскую воинскую часть уже выздоравливают

Старший лейтенант Олег Гурін і солдат строкової служби Ігор Шило, потерпілі 22 березня при збройному нападі на вартове приміщення 164-ї радіотехнічної бригади в Харкові, вже одужують. Про це 28 березня повідомили "SQ" у Харківському регіональному медіацентрі Міноборони.

Як пояснив військовий лікар-травматолог клініки ушкоджень Військово-медичного клінічного центру Північного регіону Сергій Бондар, в обох військовослужбовців - колото-різані рани, на які накладені хірургічні шви. "Стан здоров'я у хлопців задовільний, температура тіла в нормі, є чітка позитивна динаміка одужання. У нас на лікуванні вони пробудуть ще максимум 10 днів. Звичайно, на деякий час їх звільнять від фізичних навантажень, але не більше", - розповів військовий лікар.

Як зазначив О.Гурін, він не відчуває себе героєм. "Я чітко виконував свій службовий обов'язок, діяв, як мене вчили старші командири. Не підвели мене в цій ситуації і підлеглі. Ми діяли єдиною командою, і тому напад успішно відбитий. На жаль, за спокій у державі заплатив своїм життям солдат Володимир Березюк. Ми його ніколи не забудемо", - підкреслив О.Гурін.

Заступник командира бригади з озброєння Анатолій Гордієнко повідомив, що в караульному приміщенні було кілька автоматів Калашникова, один пістолет Макарова і понад 700 патронів до них. "Можна припустити, що завдяки особовому складу варти вдалося вберегти 700 життів, судячи з кількості набоїв. Ці дії обов'язково будуть заохочені рішеннями старших начальників. За попередньою інформацією, йдеться про високі державні нагороди", - повідомив А.Гордієнко.