"До кінця цього року необхідно заварити сміттєпроводи у всіх висотних будинках Харкова", - заявив 27 жовтня директор Департаменту житлового господарства Харківської міської ради Роман Нехорошков, передав сайт міськради. За його словами, роботи зі заварювання сміттєпроводів почалися в жовтні, і на сьогодні вже більше ніж у 50 будинках сміттєпроводи заварені.

Як зазначив Р.Нехорошков, в основному сміттєпроводи зараз заварюють у Комінтернівському районі в кілометровій зоні навколо стадіону "Металіст", де активно йде підготовка міста до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Він також підкреслив, що мешкнацям тих будинків, де сміттєпроводи вже заварені, послугу їх обслуговування перераховане у складі квартирної плати - ця сума зменшилася на 12 копійок з квадратного метра.

Довідка "SQ". Усього в Харкові сміттєпроводами обладнано близько тисячі будинків, у яких 4,5 тис. сміттєпроводів, близько 25 тис. клапанів. Як повідомляв раніше Р.Нехорошков, багато сміттєпроводів знаходяться в технічно зношеному і несправному стані та не відповідають санітарним вимогам. Заварювати сміттєпроводи міська влада вирішила, щоб поліпшити санітарний стан усередині житлових будинків, позбавитися від гризунів, комах, а також від того сміття, яке розноситься під'їздами.