Регулярные авиарейсы между Харьковом и Прагой будут открыты в июнеРегулярні авіарейси між Харковом і Прагою (Чехія) будуть налагоджені з червня цього року. Як повідомили "SQ" у групі компаній "DCH", компанія "Нью Системс АМ" (оператор Міжнародного аеропорту "Харків", входить до групи "DCH") досягла домовленостей з чеською компанією "CSA" ("Czech Airlines") про відкриття прямого авіасполучення між Харковом і Прагою. Регулярні авіарейси між містами будуть здійснюватися з 3 червня, а квитки можна купити вже зараз у всіх системах бронювання авіаквитків.

"Рейси будуть виконувати повітряні судна типу "Боїнг 737", що входять до авіапарку компанії "CSA". Цей рейс дозволить дати харків'янам можливість дістатися до більшості великих міст Європи з комфортом і за мінімальний час, завдяки зручному розкладу і швидким стикуванням", - повідомив генеральний директор компанії "Нью Системс АМ" Володимир Васильченко. За попередніми даними, прямий переліт з Харкова до Праги буде займати близько двох годин.

"Влітку 2012 р. міжнародний аеропорт "Харків" прийме тисячі пасажирів з Європи, які прибудуть в Україну для участі у матчах континентальної футбольної першості. Тому відкриття рейсу Харків-Прага забезпечить додатковий комфорт не тільки харків'янам, а й уболівальникам Євро-2012", - відзначили в компанії.

Довідка "SQ". Зараз з Харкова польоти до Західної Європи виконуються тільки у Відень (Австрія).

Компанія "Нью Сістемс АМ" завершує переговорний процес з двома найбільшими авіаперевізниками Близького Сходу про організацію нових рейсів. Зокрема, з "Air Arabia" ведуться переговори про рейс за маршрутом Харків-Шарджа (15 км від Дубая) і з "FlyDubai" - Харків-Дубай.