Міністерство інфраструктури України підготувало проект наказу, яким буде затверджена ціна квитків на швидкісні потяги "Український експрес" виробництва компанії "Hyundai", які почнуть надходити в Україну наприкінці лютого. Десять складів "Hyundai" куплені в Південній Кореї до Євро-2012. До початку футбольного чемпіонату вони курсуватимуть між Києвом і трьома містами, в яких відбудуться матчі Євро-2012 (Донецьк, Львів і Харків). Про це повідомив портал weekly.ua.

Міністерство інфраструктури пропонує встановити такі ціни на квитки в швидкісних поїздах: Київ - Харків (489 км) - 202 грн. у другому класі і 303 грн. - у першому; Київ - Львів (628 км) - 240 грн. у другому класі і 362 грн. - у першому; Київ - Донецьк (750 км) - 272 грн. у другому класі і 411 грн. - у першому.

Зараз вартість проїзду в "Столичному експресі" з Харкова до Києва складає близько 110 грн. у другому класі і близько 190 грн. - у першому.

Довідка "SQ". У рамках підготовки до Євро-2012 Південна залізниця у 2012 р. отримає міжрегіональні поїзди "Hyundai": шість - до початку фіналу чемпіонату Європи 2012 р. і чотири - після його закінчення. Склади призначені для перевезення пасажирів на міжміських маршрутах швидкісного руху, в тому числі під час проведення Євро-2012. У грудні 2011 р. прес-служба Південної залізниці повідомила, що в Харкові побудують ремонтно-екіпіровальное депо Харківської вагоноремонтного дільниці № 1 для технічного обслуговування міжрегіональних поїздів. Депо буде обслуговувати фірмові потяги "Skoda" і "Hуundai", а також потяг виробництва Крюківського вагоноремонтного заводу.

ПЗ входить до складу 6 залізниць України, які об'єднує монополіст залізничних перевезень "Укрзалізниця". Південна залізниця проходить територією семи областей України: Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської, Харківської та Чернігівської. Управління Південної залізниці розташоване в Харкові.