Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров обраний головою правління Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ). Про це повідомив інформаційний портал Харківської правозахисної групи.

Рішення про обрання було прийняте 25 січня на засіданні правління спілки. Також був обраний новий виконавчий директор УГСПЛ: ним став харків'янин Аркадій Бущенко, який почне виконувати свої обов'язки з 1 лютого 2012 р. З 2006 р. цю посаду обіймав Володимир Яворський, який покинув цей пост за власним бажанням.

Довідка "SQ". А.Бущенко народився 30 січня 1966 р. у Харкові. Закінчив Національну юридичну академію ім.Ярослава Мудрого за спеціальністю "правознавство", з 2003 р. займається правозахисною діяльністю, працює адвокатом. Довгий час співпрацював з Харківською правозахисною групою як правовий експерт і керував роботою Центру стратегічних справ, на рахунку якого близько 60 виграних справ у Європейському суді з прав людини. З 2008 р. очолює громадську організацію "Інститут правових досліджень та стратегій" (Харків).

Є.Захаров з 1989 р. - член Московської Гельсінської групи, з 1995 р. - Міжнародного товариства з прав людини (Українська секція). У січні став лауреатом премії ім. Василя Стуса.

Українська Гельсінська спілка з прав людини об'єднує 30 правозахисних організацій України.