10-й чемпіонат з брейк-дансу "JamMaster Kharkov international'' відбудеться 27 листопада в Харкові, в "RESTO club Ukraine" (початок - о 16:00). Про це 26 листопада в прес-центрі інформаційного агентства "STATUS QUO" повідомив організатор чемпіонату, засновник Українського брейк-данс-клубу Валерій Бичков. За його словами, брати участь у чемпіонаті будуть близько 500 команд (у попередньому турнірі брало участь близько 350 команд). Чемпіонат проведуть за один день. До фіналу вийде 16 команд.

Як зазначив В.Бичков, серед учасників - команди з Білорусі, Казахстану, Молдови, Польщі, Україні, Росії, Фінляндії та Франції.

В.Бичков зазначив, що на чемпіонат приїдуть танцюристи з 21 міста України, в яких брейк-данс розвивається швидкими темпами, чого не можна сказати про Харків. За його словами, в Харкові зараз серйозно займається брейк-данс близько 500 танцюристів, але для більш масового розвитку цього виду дозвілля молоді треба, щоб влада звернула на нього увагу. "Зараз у місті дуже складно знайти місце для тренувань. А для розвитку брейк-дансу потрібно відкрити хоча б шість-сім клубів у різних районах міста. Не завадила б допомога влади в організації участі танцюристів у міжнародних змаганнях", - зазначив В.Бичков.

Довідка "SQ". Організатор чемпіонату - "KCB promotion" за підтримки Українського брейк-данс-клубу. Змагання команд, які складаються з 2-х осіб, пройдуть за олімпійською системою. Відбудеться також виступ музичних і танцювальних груп. Судді чемпіонату - Йоханнес Хаттуні (група "Хетсоло", Хельсінкі, Фінляндія), а також Томас Доманський (Варшава, Польща).