Харківський метрополітен незабаром відмовиться від жетонів. Замість них будуть використовуватися разові квитки зі штрих-кодом. Про це 26 жовтня повідомив журналістам директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан. За його словами, на турнікетах у метро встановлять зчитувачі штрих-коду з разових квитків. "Відмова від використання жетонів обслуговування всієї жетонної системи дозволить метрополітену економити від 4 до 6 млн.грн. на рік", - підкреслив С.Дульфан.

Також директор Департаменту транспорту та зв'язку зазначив, що в метрополітені з'являться нові електронні картки для оплати проїзду. "Ці картки змінять так, щоб їх можна було поповнювати за допомогою будь-якого автомата "iBox", встановленого на вулицях міста. Це буде зроблено, щоб не створювати чергу на поповнення карток у метро", - підкреслив він.

Також С.Дульфан розповів, що найближчим часом у Харкові планується запровадити єдиний проїзний квиток, що дозволяє оплачувати проїзд у будь-якому вигляді міського транспорту. "Буде період, коли одночасно будуть використовуватися жетони, квитки, старі і нові карти. Турнікети будуть переобладнати поетапно, тому мешканці міста незручностей не відчують", - додав С.Дульфан.

Він також зазначив, що заміна обладнання в метро - це перший етап модернізації системи оплати проїзду в громадському транспорті. "Перший етап - двомісячний - відводиться для метрополітену. Потім перейдемо на електротранспорт, а потім уже на автобуси", - пояснив директор Департаменту транспорту і зв'язку.