Харківська громадська організація "Зелений фронт" написала відкритий лист голові облорганізації ВО "Батьківщина" Арсену Авакову, в якій звинуватила депутата "Батьківщини" Любомира Григорця в розграбуванні Лісопарку. Про це повідомляється на сторінці організації в інтернеті.

У заяві, підписаній заступником голови координаційної ради "Зелений фронт" Олегом Перегоном, зазначено: "16 серпня члени ХОГО "Зелений фронт", а також мешканці міста, які відпочивали в Лісопарку, підійшли до споруджуваного в центрі Лісопарку огорожі, щоб дізнатися, хто виконує роботи . Робочі викликали "господаря" ділянки. В якості "господаря" на місце прибув депутат міськради від ВО "Батьківщина" Любомир Григорець, який, не пред'явивши документів на ділянку, відстоював її, погрожував присутнім, у тому числі викликом міліції".

Автори листа звернулися до А.Авакова з проханням "відреагувати на дану ситуацію і зробити все можливе, щоб центр харківського Лісопарку залишився у власності територіальної громади Харкова". "Ви позиціонуєте себе як захисник зелених насаджень, у тому числі харківського Лісопарку. Дайте, будь ласка, відповідь на питання: чи є сумісною співучасть депутата міськради в розграбуванні Лісопарку з його членством у ВО "Батьківщина"? Доведіть своїми діями, що опозиція дійсно керується не корисливими інтересами , а моральними принципами, ставить суспільне благо вище за власне, поважає екологічні закони, протистоїть корупції", - підкреслено в заяві.

18 серпня Арсен Аваков на форумі свого персонального сайту опублікував повідомлення, в якому говориться, що 17 серпня йому зателефонував Л.Григорець і "побіжно пояснив ситуацію". "Дільниця не його, їм не лобіювалася. Каже, приятель з Криму попросив під'їхати дізнатися. Прошу, хто перевірить і щось встановить, дайте знати, якщо щось не так, а коли ні - варто теж написати, що пороли нісенітницю", - зазначив А.Аваков. "Позицію мою і фракції ви знаєте - вона не змінювалася: Лісопарк - не місце для забудов", - додав він.