Харківська національна академія міського господарства (ХНАМГ) та академія "Туран-Профі" (Астана, Казахстан) домовилися про те, що харківські фахівці допоможуть організувати у м. Кокчетаві коледж з підготовки фахівців у сфері житлкомгоспу. Про це повідомили "SQ" у харківському ВНЗ.

ХНАМГ запропонувала програми для навчання за 12 спеціальностями найбільш актуальним у сфері ЖКГ. За кожною спеціальністю в коледжі планується навчати щорічно 30-40 осіб. Це сантехніки, газозварники, фахівці з управління будинками, з термоізоляції будинків. Також харківські викладачі проведуть майстер-класи для майбутніх педагогів коледжу. У виші висловили сподівання, що після організації коледжу в Казахстані, можливо, буде створений такий же навчальний заклад і в Харкові.

Також виші домовилися про співпрацю в галузі науки. При ХНАМГ діє науково-освітній та виробничий центр "Мегаполіс" для підвищення науково-технічного рівня студентів, викладачів і працівників комунального господарства. Аналогічний центр передбачається створити і в Казахстані.