От 200 до 300 тыс. харьковчан работают в теневой экономикеВід 200 до 300 тис. працездатних мешканців Харківської області не платять податків і внесків до Пенсійного фонду, перебуваючи в так званому тіньовому секторі економіки. Про це 24 червня заявив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма.

За його словами, якби ці люди працювали офіційно, у Харківській області не було б проблем з наповненням Пенсійного фонду. "Ми дивимося, скільки людей зареєстровано у податковій, яка кількість платить внески до Пенсійного фонду. А де решта? Ці люди ніби є, але в той же час вони ніде не зареєстровані - ні в Центрі зайнятості, ні на якій би то не було офіційній роботі", - зазначив віце-губернатор.

Довідка "SQ". Як заявив 24 червня начальник Головного управління Пенсійного фонду в Харківській області Віктор Ачкасов, на кінець червня Пенсійний фонд забезпечений коштами на виплату пенсій не повністю - на 83,4%. В.Ачкасов зазначив, що борг підприємств області перед Пенсійним фондом на середину червня становить 31,8 млн.грн., а на 100 працездатних мешканців Харківської області припадає 89 пенсіонерів.