В Артема Дериглазова, обвинуваченого у вбивстві міліціонера в Харкові, хребетна грижа. Під час засідання суду 25 травня у нього виник сильний біль у спині, і йому довелося викликати лікаря, щоб той зробив підсудному укол зі знеболювальним.

Нагадаємо, А.Дериглазова звинувачують у вбивстві міліціонера, замаху на вбивство ще двох правоохоронців, зберіганні і носінні зброї, а також пограбуванні чотирьох відділень банків. Адвокат підсудного Тетяна Ворошкова клопотала про надання А.Дериглазову можливості лікування і припинення розгляду справи до його одужання. Проте суддя відхилила це клопотання без пояснення причин, дозволивши А.Дериглазову під час засідання лежати. "Суддя сказала: ми приймаємо Соломонове рішення - він буде лежати, а свідки нехай дають свідчення", - повідомила Т.Ворошкова. За її словами, хребетна грижа у підсудного давно, проте вчора болі загострилися.

Т.Ворошкова заявила, що вважає поведінку судді некоректною, і має намір скаржитися на суддю до Ради суддів. "У неї явно упереджене ставлення до підсудного. Як він може нормально брати участь у процесі, вникати у свідчення, слухати свідків, відчуваючи болю?" - заявила Т.Ворошкова. За її словами, потрібно зробити перерву в розгляді справи до його одужання. Батьки підсудного також мають намір скаржитися на дії судді до прокуратури.

овідка "SQ". Увечері 7 липня 2010 р. інспектори патрульної служби на пр. Людвіга Свободи в Харкові спробували перевірити документи у чоловіка. Він пирснув в обличчя міліціонерам з газового балончика, почав тікати у бік вул.Ахсарова і зробив декілька пострілів в інспектора міліції 1977 р.н. Сергія Євлахова. Співробітник міліції помер на місці події.

А.Дериглазов був затриманий уранці 8 липня у своєму будинку. При затриманні він чинив опір: вистрілив дробом у двох міліціонерів, і ті отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості. Сам А.Дериглазов був тоді поранений у груди. А.Дериглазова також звинувачують у пограбуваннях чотирьох банків у Харкові в 2008-2010 рр. У результаті його звинувачують у вбивстві співробітника міліції при виконанні службових обов'язків (ст. 348 Кримінального кодексу Україні), в кількох розбійних нападах на банки (ч.3 ст. 187 КК), в опорі співробітникам міліції (ч. 2 ст. 342 КК) і незаконному зберіганні зброї (ч.1 ст.263 КК). А.Дериглазову загрожує довічне ув'язнення.