Цього року в Харкові планується встановити близько 20 автоматів з розливу молока. Про це 25 січня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, харківський міський голова Геннадій Кернес доручив встановити молокомати у всіх людних місцях. Одне з таких місць - біля Харківського національного університету ім. В.Каразіна.

"Будемо встановлювати там, де люди йдуть з роботи або на навчання", - зазначив В.Алексейчук. Віце-губернатор підкреслив, що два молокомати, які встановили у вересні на вул. 23-го Серпня та біля супермаркету "Клас" на Олексіївці, користуються у харків'ян популярністю. "У них продається краще за якістю молоко в області. Можна сказати, що через молокомати молоко від корови відразу потрапляє до споживача", - зазначив заступник голови ХОДА.

В.Алексейчук повідомив, що на сьогодні залишається вибрати, молокомати чийого виробництва будуть встановлювати в місті - чеського або словенського.

Довідка "SQ". У вересні в Харкові почали працювати автомати з розливу молока - на вул. 23-го Серпня та біля супермаркету "Клас" на Олексіївці.

Як повідомив раніше В.Алексейчук, молоко в автомати прямо з ферми постачає сільгосппідприємство "Батьківщина" (Богодухівський р-н). Воно постачається в охолодженому вигляді. Один молокомат вміщує 280 літрів продукту. Коли кількість молока зменшується до 50 літрів, автоматика подає сигнал, і запаси молока поповнюють. Поруч з молокоматом є автомат з продажу тари, але можна отримувати молоко і в свої ємності.