Нова партія автоматів з продажу молока для Харкова вже виготовлена. Як повідомила "SQ" в.о. начальника Головного управління розвитку агропромислового комплексу Харківської облдержадміністрації Олена Кулик, виробник молокоматов - українська фірма. Вона зазначила, що ці автомати будуть відрізнятися від тих двох, які вже встановлені в Харкові, дизайном і більш сучасним обладнанням.

Зараз, за ​​словами О.Кулик, молоко для харківських молокоматов виробляє велике сільськогосподарське підприємство Богодухівського району, яке має статус племінного господарства. Але постачальником сировини для молокоматов може стати будь-яке підприємство, у якого молоко - найвищої якості.

"Підприємства, які виробляють молоко високої якості, зацікавлені в установці таких молокоматов у точках, де зосереджено населення: недалеко від супермаркетів, ринків. Молоко для молокоматов проходить дуже серйозну перевірку, це якісний продукт вищого гатунку. Воно проходить систему фільтрації, охолодження, а самі автомати - системи очищення й дезінфекції", - зазначила в.о. начальника облуправління розвитку агропромислового комплексу.

За словами О.Кулик, на наступний тиждень запланована зустріч керівництва міста й області з приватним інвестором, який встановлює молокомати. На цій зустрічі, можливо, стане зрозуміло, де і коли будуть встановлені ще близько 20 автоматів з продажу молока.

Довідка "SQ". У вересні в Харкові почали працювати автомати з розливу молока - на вул. 23-го Серпня та біля супермаркету "Клас" на Олексіївці.

За словами заступника голови Харківської облдержадміністрації Віталія Алексейчука, молоко в автомати прямо з ферми постачає сільгосппідприємство "Батьківщина" (Богодухівський р-н). Воно постачається в охолодженому вигляді. Один молокомат вміщує 280 літрів продукту. Коли кількість молока зменшується до 50 літрів, автоматика подає сигнал, і запаси молока поповнюють. Поруч з молокоматом є автомат з продажу тари, але можна отримувати молоко і в свої ємності.