Другий пересадочний термінал збудують у Харкові, на перехресті вулиць Державинської і Плеханівської, біля станцій метро "Спортивна" і "Метробудівників ім. Ващенка". Про це повідомив директор КП "Харківпас" Максим Мусєєв, передав сайт Харківської міськради. Будівництво терміналу почнеться в кінці 2011 р.

"Цей транспортний термінал нам необхідний для розвантаження потоків наземного транспорту поблизу залізничної станції "Левада", автобусної станції близько Кінного ринку та автовокзалу. Крім того, в рамках підготовки Харкова до Євро-2012 термінал дозволить створити автобусні маршрути аеропорт - стадіон, стадіон - центр і стадіон - вокзал", - зазначив директор КП "Харківпас". За словами М.Мусєєва, проект терміналу розробляє інститут "Харківпроект".

Довідка "SQ". 20 серпня 2010 р. відкрився пересадочний термінал між станцією харківського метро "Холодна Гора" і автобусними зупинками, що знаходяться біля станції. Довжина пересадочного терміналу 124 м, ширина - 6,5 м, кількість посадкових платформ - 12. Це перший у місті пасажирський термінал такого типу. У перспективі аналогічні споруди планується побудувати на ст.метро "Героїв Праці" (біля кінотеатру "Познань"), біля ст.метро "Метробудівників ім.Ващенка" і "Спортивна", на автостанції біля ст.метро "Пролетарська", а також у центрі Харкова - біля ст.метро "Радянська".