Один абітурієнт був спійманий при використанні шпаргалки під час проходження зовнішнього незалежного оцінювання. Про це 24 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив голова Харківського обласного відділення Комітету виборців України (КВУ) Михайло Камчатний (облвідділення КВУ моніторили проведення тестування - "SQ"). "Абітурієнт вийшов з аудиторії, а повернувся вже зі шпаргалкою, через що його позбавили права складати тест. Це було в одній зі шкіл Балаклії", - зазначив М. Камчатний. Також голова облвідділення КВУ повідомив, що цього року спостерігачі зафіксували масове використання мобільних телефонів.

"Крім того, варто відзначити місцями абсолютно байдуже ставлення учасників тестування. Були зафіксовані випадки запізнення абітуріенотов на пункт тестування на півгодини і навіть півтори години", - підкреслив М. Камчатний.

Але в цілому, за словами М. Камчатного, абітурієнти в Харківській області вели себе відповідно до загальноприйнятих правил і норм поведінки.

Довідка "SQ". Зовнішнє незалежне оцінювання знань відбулося в 2010 р. з 2 до 23 червня. Тестування з української мови та літератури проводилося 2, 3 і 4 червня, з іноземної мови - 7 червня, з біології - 9 червня, з географії - 11 червня, з математики - 14 і 15 червня, з історії України - 17 і 18 червня, з хімії - 21 червня, з фізики - 23 червня. Результати тестування будуть оголошені до 14 липня 2010 р. Прийом документів до ВНЗ триватиме до 22 липня, вступні іспити та конкурси відбудуться 23-31 липня. Зарахування до ВНЗ буде відбуватися з 1 до 31 серпня.
Представниками КВУ в Харківській області було охоплено 96 пунктів тестування з 331.