Депутати Харківської міськради затвердили кошторис витрат на виконання "Міської цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу" на 2011 р. Як повідомили "SQ" у Департаменті міськради з підготовки до Євро-2012, з міськбюджету на підготовку Харкова до чемпіонату цього року буде виділено 538,8 млн.грн., з них за рахунок загального фонду - 2 млн.грн., спеціального - 536,8 млн.грн. Окрім того, за рахунок кредиту планується залучити 292 млн.грн.

192,1 млн.грн. буде виділено на реконструкцію і капітальний ремонт доріг, 8,3 млн.грн. - на будівництво і капремонт мереж і споруд централізованого водопостачання та водовідведення, 330 тис.грн. - на ремонт систем пожежогасіння та димовидалення.

197,5 млн.грн. (за рахунок кредиту) підуть на оновлення парку тролейбусів і автобусів, 3 млн.грн. - на придбання трамвайних і тролейбусних вагонів для КП "Міськелектротранс" (оплата за договором фінансового лізингу), 3,5 млн.грн. - на будівництво, реконструкцію і капремонт трамвайних колій і тролейбусних ліній.

15,7 млн.грн. - субвенція з бюджету Харкова обласному бюджету на реконструкцію ОСК "Металіст". 99,6 тис.грн. виділять на розробку генерального плану-схеми комплексної підготовки території навколо стадіону "Металіст", 1,2 млн.грн. - на оренду медіа-центру біля стадіону "Металіст".

Низка медичних установ Харкова отримає з місцевого бюджету 29,9 млн.грн. Ці гроші підуть на капремонт міської клінічної лікарні № 17, ремонт і закупівлю рентгенологічного та діагностичного обладнання міської клінічної лікарні швидкої допомоги ім. проф. О.Мещанінова, а також на придбання автомобілів швидкої медичної допомоги КП "Автобаза швидкої медичної допомоги міста Харкова".

152 тис.грн. будуть направлені на розробку і виготовлення карт, туристичних буклетів, а також на створення туристичного інформаційного центру.

86,5 млн.грн. підуть на реконструкцію ЦПКО ім. Горького, установку освітлення на вулицях міста і пл.Свободи, а також на оновлення назв вулиць та номерних знаків на українській та англійській мовах.

Окрім того, 427,6 тис.грн. будуть витрачені на виготовлення інформаційних та презентаційних матеріалів, що відображають хід підготовки Харкова до Євро-2012.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та Україні. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно складеного УЄФА календаря, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.