Кегичівський районний суд засудив двох мешканців Закарпатської області до 9,5 і 8,5 років позбавлення волі за крадіжку, розбій і згвалтування, вчинені в Харківській області. Про це 24 січня повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області.

Повідомлення про те, що двоє невідомих напали на жінку, відібрали у неї речі, а один з них ще й згвалтував її, надійшло до чергової частини Кегичівського райвідділу міліції 18 листопада 2010 р. У ході перевірки місцевого залізничного вокзалу міліціонери по гарячих слідах затримали чоловіків, які за прикметами підходили під опис підозрюваних. У них вилучили сумку з речами постраждалої дівчини.

Як встановили правоохоронці в ході слідства, два брати - 25-річний Віктор та 21-річний Сергій (імена змінені), мешканці Закарпаття, приїхали разом із співмешканкою і дочкою Віктора до його знайомого в одне з селищ Кегичівського району. Обидва раніше судимі: Віктор - за вбивство, Сергій - за крадіжки. За інформацією міліції, спочатку вони проникли в один з будинків селища і викрали DVD-програвач, після чого напали на дівчину, яка поверталася до селища з райцентру. У постраждалої чоловіки, погрожуючи ножем, відібрали 50 грн., після чого один з братів згвалтував її.

Щодо братів були порушені кримінальні справи за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло), за ч.2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб) і стосовно Віктора було також порушено кримінальну справу за ст.152 КК України (згвалтування з використанням фізичної сили). Кегичівський районний суд Харківської області за сукупністю злочинів засудив Віктора до дев'яти з половиною років позбавлення волі з конфіскацією майна, Сергія - до восьми з половиною років в'язниці з конфіскацією майна.