Мешканка Лозової, яка вистрибнула 22 січня з вікна туалету на третьому поверсі Лозівського міськрайвідділу міліції, зробила це з власної волі. Про це 24 січня заявив журналістам перший заступник прокурора Харківської області Олександр Кирилюк.

За його словами, жінка розповіла правоохоронцям, що добровільно вистрибнула з вікна і ніякі тортури до неї не застосовувалися. "Після падіння у цієї жінки зламано кілька ребер і травма прзвоночніка, їй зробили операцію. Але стан у неї такий, що вона може спілкуватися. Як пояснила ця жінка, вона побоювалася, що після проведення слідчих дій вона буде заарештована, тому й вирішила покинути будівлю таким способом", - зазначив О.Кирилюк.

Він нагадав, що жінка була доставлена в міськвідділ міліції для допиту у справі, порушеній за фактом крадіжки в листопаді минулого року. "Раніше до неї був застосований запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. І слідчий не збирався цей захід змінювати. Якби до неї був застосований запобіжний захід у вигляді арешту, то її переміщення до міськвідділу було б регламентовано зовсім іншими нормативними актами. Вона б ходила під конвоєм, в тому числі і в туалет, і конвой ніс би за неї відповідальність. А в даному випадку вона переміщалася вільно. Дії працівників міліції поки визнані законними. Зараз ця жінка, як і раніше знаходиться на підписці про невиїзд, і її дії ніяк не вплинуть на кримінальну справу про крадіжку", - повідомив заступник прокурора.

За його словами, за фактом падіння жінки проводиться службова перевірка, а також перевіряються взяті зразки крові на наявність в ній алкоголю або наркотичних засобів.

За інформацією заступника прокурора, жінка була безробітною, судимостей не мала.

Довідка "SQ". 22 січня мешканка Лозової 1974 р.н. вистрибнула з вікна Лозівського міськрайвідділу міліції. Її запросили до слідчого, оскільки вона є підозрюваною у кримінальній справі, порушеній за фактом скоєння крадіжки (ч.3 ст. 185 Кримінального кодексу). З 11.30 підозрювана перебувала у кабінеті слідчого, їй було пред'явлено звинувачення у скоєнні вказаного злочину, і вона повністю визнала свою провину і дала слідчому необхідні свідчення. О 13.30, після завершення слідчих дій, жінці запропонували взяти участь у відтворенні обставин крадіжки. Вона погодилася, а потім попросилася в туалет, з вікна якого і вистрибнула.

Вдень 9 січня з кабінету, розташованого на четвертому поверсі Лозівського міського відділення міліції, вистрибнув 39-річний Л.Коломпаров. Він був доставлений у відділення міліції за підозрою в незаконному зберіганні наркотиків. Після прибуття до міськвідділу чоловік увійшов до кабінету і вистрибнув з вікна, отримавши важкі травми. Пізніше Л.Коломпаров помер у Лозівській центральній районній лікарні. Міліціонери, які допустили те, що він вистрибнув з вікна, отримали дисциплінарні стягнення. Порушено кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Лозівського міськвідділу, яке супроводжувалося насильством і застосуванням дій, які спричинили тяжкі наслідки.