По тоннелю между харьковскими ст.метро "23 Августа" и "Алексеевская" проехал первый поездПерший поїзд із пасажирами проїхав тонелем між станціями метро "23 Серпня" і "Олексіївська". У якості пасажирів виступили керівництво та кілька працівників метрополітену, ВАТ "Південспецбуд", журналісти, а в кабіні машиніста проїхалися голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов та в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес.

Як повідомив журналістам заступник генерального директора КП "Харківський метрополітен" Михайло Пилипчук, станція готова на 99%, і сьогодні вночі "Олексіївська" була підключена до електромережі. "У тунелі виконані всі інженерно-технічні роботи, повністю закрита контактна рейка, безпека - 100%", - підкреслив М. Пилипчук.

За словами Г. Кернеса, поки залишається невирішеним питання із додатковими вагонами, які повинні бути передані Харкову з Дніпропетровська. "Поки це питання перебуває на стадії переговорів. Ми думаємо про покупку власних вагонів, все упирається у фінансування. Будемо працювати і дивитися на бюджет 2011 р. Зараз ми повинні обмежитися тими можливостями, які є в місті", - підкреслив Г. Кернес.

Довідка "SQ". Будівництво прольоту від ст.м. "23 Серпня" до ст.м. "Олексіївська" розпочато в 1992 р., будівництво безпосередньо станції "Олексіївська" - в 2004 р. Її відкриття спочатку планувалося у 2006 р., потім кілька разів переносилося. За останні 10 років у харківському метро в експлуатацію були введені дві станції Олексіївської лінії - "Ботанічний сад" і "23 Серпня". Відкриття "Олексіївської" заплановано на грудень 2010 р.