Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладониАлея почесних гостей кінофестивалю "Харківський бузок" поповнилася новими стендами. В саду ім. Т.Шевченка з'явилися зліпки долонь французьких акторів П'єра Рішара, Каті Ченко та народної артистки Росії Наталі Фатєєвої, які залишили їх, відвідавши фестиваль 2010 р. 23 травня в рамках III міжнародного фестивалю короткометражного кіно "Харківський бузок" відбитки своїх долонь залишили французькі актори Жан-Поль Бельмондо і Шарль Жерар, народні артисти Росії Олексій Петренко та Максим Дунаєвський, народний артист України Остап Ступка, заслужені артисти Росії Борис Токарєв і Людмила Гладунко. Злитки з відбитками долонь їх будуть встановлені у 2012 р.

У відкритті нових стендів Алеї зірок взяли участь гості фестивалю, голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, харків'яни. "Харків вписує себе в історію кінематографа красиво, інтелігентно, а найголовніше - дуже якісно. Я хочу висловити слова глибокої вдячності всім почесним гостям фестивалю, всім, хто приїхав до нас у ці сонячні травневі дні, щоб зробити наше свято ще більш знаковим і цікавим . Я думаю, що молоді кінематографісти, які будуть боротися за головні призи, отримають не тільки адреналін від змагання, але ще й незабутні враження від зустрічі зі своїми видатними колегами, акторами, режисерами, тими людьми, які творять кінематограф. А сьогоднішній день дозволить нам закарбувати частинку великих людей і залишити їх назавжди для вдячних нащадків у нашому улюбленому саду Шевченка", - зазначив М.Добкін.

Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладони Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладони
Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладони Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладони
Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладони Ж.-П.Бельмондо подарил Харькову отпечаток своей ладони

 

Довідка "SQ". Раніше на Алеї почесних гостей кінофестивалю були встановлені стенди з відбитками долонь французької актриси Мілен Демонжо, актора і режисера Богдана Ступки, композитора Володимира Дашкевича, кінорежисерів Володимира Фокіна та Алли Сурикової.

IIІ міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" проходить у Харкові 22 - 27 травня. У його програмі - творчі зустрічі та майстер-класи з акторами та діячами кіно, фотовиставки, концерти, спектаклі та покази фільмів-учасників конкурсу.