Поховання в Харкові в теплу пору року обійдуться мінімум у 2 тис. 150 грн., у холодну - в 2 тис. 433 грн. Про це 22 березня під час засідання постійної комісії міськради з питань планування, бюджету і фінансів повідомив директор КП "Ритуал" Євген Журавльов. За його словами, вартість поховання в холодну пору зростає за рахунок копання могили: якщо влітку ця послуга коштує 336,16 грн., то взимку - 619,38 грн.

У вартість похорону входить і транспортне обслуговування, яке передбачає доставку труни з тілом покійного від будинку до цвинтаря з перевезенням супроводжуючих назад (465 грн.). Мінімальна вартість дерев'яної труни з внутрішньою і зовнішньою оббивкою - 455 грн., вартість бордюру - 636 грн, його установка - 130,8 грн.

Як зазначив Є.Журавльов, кремація обійдеться дешевше поховання. Так, кремацію людини з подальшим захороненням урни з прахом у літній час буде коштувати 1615,96 грн., у зимовий - 1706 грн.

Довідка "SQ". КП "Ритуал" надає ритуальні послуги в повному обсязі (поховання або кремація), облаштовує місця поховань, виготовляє предмети ритуальної належності та атрибутики (труни, вінки та інше), надгробні споруди і реалізує їх, оформляє документи. До складу КП "Ритуал" входять: 17 міських кладовищ, 5 салонів-магазинів ритуальних послуг, 11 бюро ритуальних послуг, гараж спецавтотранспорту, цех з виробництва ритуальної атрибутики та інше.