Батальйон судової міліції "Грифон" не може забезпечувати охорону громадського порядку у всіх судах Харківської обл., оскільки для цього не вистачає людей. Про це 22 липня заявив журналістам командир батальйону майор міліції Ігор Гіль.

За його словами, наразі бійці батальйону забезпечують охорону всіх судів Харкова і декількох судів Харківської обл. (Валківський, Кегичівський, Красноградський, Лозівський, Чугуївський районні суди). На сьогодні чисельність бійців батальйону - 210 осіб. Для того щоб охороняти всі суди Харківської обл., необхідно збільшити штат батальйону до 650 бійців. "Необхідно, щоб у суді протягом доби чергували по два бійці. Вони будуть працювати за графіком доба-троє, значить, на один суд потрібно 8 осіб", - зазначив І. Гіль.

"Починали ми підрозділ з 30 осіб, і ось буквально за чотири роки вийшли на 210 осіб. Перспективи є, керівництво МВС нас підтримує, думаю, ми будемо розширюватися", - заявив І. Гіль.

Довідка "SQ". У Харківській обл. 42 суду.

Батальйони судової міліції "Грифон" були створені в Україні у 2003 р. Основні завдання батальйонів - охорона учасників судових процесів, життю яких можуть загрожувати, та забезпечення безпеки в судових установах.