Абітурієнти з п'ятої ранку займають чергу до приймальної комісії Харківського національного університету ім.Каразіна. Про це 22 липня повідомили "SQ" батьки абітурієнтів. За їх словами, з ранку ініціативна група батьків починає вести списки, за якими планують пропускати до приміщення приймальної комісії. Періодично проводяться переклички, і якщо людина пропустила її, то його викреслюють зі списку. На кожен факультет записується 50-70 осіб. Вхід до приймальної комісії обмежений письмовими столами, вузький прохід між якими контролюється представниками охорони університету. Приблизно за півгодини після відкриття комісії (о 9.00) черга розсмоктується, і всі охочі проходять до приміщення.

Як повідомили "SQ" представники охорони університету, до приймальної комісії ВНЗ наказано не пускати нікого, крім абітурієнтів. Батьків перестали пускати до приміщення комісії після того, як декілька батьків влаштували бійку. Не пускають до приймальної комісії і представників преси.

Як повідомили "SQ" у приймальній комісії ВНЗ, у них поки немає інформації про те, скільки абітурієнтів здало документи. У комісії уточнили, що, наприклад, на фізичний факультет держзамовлення складає 75 осіб при ліцензійному обсязі навчання в 145 чол., на журфак - 30 бюджетних місць при ліцензійному обсязі прийому до 80 чол. Сьогодні останній день прийому документів на журфак університету, оскільки з 23 липня починається прийом іспиту на цю спеціальність - абітурієнтам потрібно написати твір.

Довідка "SQ". Міністерство освіти і науки України 22 липня вирішило на п'ять днів продовжити терміни прийому документів до ВНЗ - до 5 серпня. Це пов'язано з численними зверненнями абітурієнтів та їх батьків.