"В Україні наростає диспропорція між бідними і багатими", - заявив 22 травня в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" голова російського культурного об'єднання Слобожанщини "Созидание" ("РОСС") Олександр Міхільов. Він зазначив, що, за деякими даними, в країні 3% дуже багатих людей і 90% людей, які перебувають на межі бідності або вже за межею. "Решта - прошарок середнього класу, що дуже мало для такої багатої країни, як Україна", - заявив О.Міхільов.

"Капіталістичний шлях - це шлях у нікуди. Бездумне витрачання природних ресурсів і розбазарювання коштів олігархами на свої особисті потреби, коли одні мають усе, а інші нічого - це нераціонально і навіть не по-християнськи", - заявив О.Міхільов. "Поки в країні немає партії, яка дбала б про простих людей, а не про олігархів. Найближче до потрібного для розвитку країни напрямку стоїть Соціалістична партія, яка пішла незрозуміло чому з політичної арени. Сподіваюся, що знайдуться політичні сили, які озвучать перспективні ідеї. Я думаю, що на виборах буде представлена ​​і Соцпартія зі своїми ідеями", - зазначив О.Міхільов.

Як зазначив доцент кафедри міжнародної економіки Харківського національного університету ім.Каразіна Ігор Лантух, для нього головне, щоб партія правильно вирішувала економічні і соціальні проблеми. "Зараз в Україні олігархічний капіталізм. Наприклад, у США у вигляді зарплати людям видається 50-60 центів з долара додаткової вартості, в Європі - 40-50 центів, в Україні - 5-9 копійок з однієї гривні. Це нагадує кріпосне право. До країни повинні прийти професійні політики, і тоді вона почне розвиватися", - зазначив І.Лантух.

Як заявив голова правління Регіональної спілки автомобілістів Володимир Россоха, потрібно зробити так, щоб при видобуванні нафти і газу виплати до Пенсійного фонду йшли не від прибутку, а від обсягу видобутої нафти. "Потрібно також закріпити в законодавстві, що сільгоспземля не може бути товаром. Нехай ефективний менеджер візьме її в оренду і платить ренту. Це було б важливе джерело поповнення Пенсійного фонду та вирішення соціальних проблем", - зазначив В.Россоха.