Соціальним працівникам у Харківській області будуть надані різні пільги. Про це 21 березня на нараді з обговорення соціальних ініціатив президента України Віктора Януковича повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, в містах, де буде така можливість, працівників соціальних служб необхідно звільнити від сплати комунальних платежів. Наприклад, у Харкові соціальні працівники вже звільнені від комунальних платежів і мають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті.

За словами М.Добкіна, соціальним працівникам також планується за позабюджетні кошти купувати взуття та верхній одяг, а для тих, хто працює в сільській місцевості - велосипеди харківського виробництва. Також планується надати можливість соціальним працівникам безкоштовно направляти своїх дітей та онуків у дитячі табори.

Як зазначив М.Добкін, для того, щоб зрозуміти проблеми соціальних працівників, планується провести одноденну акцію, в ході якої чиновники попрацюють соціальними волонтерами. "Візьмемо відпустку за свій рахунок, виберемо район, і цілий день проведемо з його соціальними працівниками, відвідуючи тих людей, які потребують допомоги і підтримки", - заявив губернатор.

Він також зазначив, що до соціального обслуговування інвалідів та людей похилого віку в Харківській області будуть залучати безробітних, які перебувають на обліку в центрах зайнятості. Таким чином, за рахунок державного фінансування можна буде отримати додаткову кількість працівників соціальних служб.

Як повідомила, виступаючи на нараді, директор Територіального центру соціального обслуговування Куп'янської райдержадміністрації Наталія Кравченко, соціальним працівникам терцентру доводиться в день проходити пішки більше 5 км, тому було б доцільно видати їм велосипеди. Крім цього, потрібно знайти можливість підняти зарплату соціальним працівникам, яка зараз складає близько 1,3 тис.грн. "Це маленька зарплата, яка не сприяє підняттю престижу професії. При цьому, соціальному працівнику доводиться обслуговувати 9-13 осіб при нормі в шість осіб", - зазначила М.Кравченко.