У Харківській області провели анонімну перевірку продукції 12 молокозаводів. Про це 22 березня повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов. За його словами, молокопродукцію купили у звичайних магазинах, потім її звільнили від упаковок і помістили в іншу тару, після чого передали на дослідження в "Харківстандартметрологію". Вся робота проводилася в обстановці суворої секретності. В результаті було з'ясовано, що продукція трьох підприємств містить рослинні жири. Ці підприємства-порушники не відносяться до розряду великих.

Як зазначив голова ХОДА Михайло Добкін, не варто сприймати цю інформацію як лякаючу. "На підприємства, в продукції яких були виявлені рослинні добавки, будуть спрямовані перевірки. Думаю, що проблема наявності на полицях магазинів молочної продукції з рослинними добавками у випадках, коли це не передбачено технічними умовами, найближчим часом буде вирішена", - заявив М. Добкін.

Він також зазначив, що при підготовці до перевірки у продажу була виявлена ​​продукція під торговельною маркою Красноградського молокозаводу. Однак завод простоює набагато довше, ніж може зберігатися молочна продукція. Цим фактом займуться правоохоронні органи.