Апеляційний суд Харківської області засудив обвинувачених у ритуальному вбивстві в Харкові Олену Нечепорук та Сергія Богданова до 13 і 14 років позбавлення волі. Про це 21 листопада повідомила "SQ" мати підсудної Ольга Нечепорук.

Підсудних визнали винними у вбивстві за попередньою змовою. Організатором злочину визнали О.Нечепорук, виконавцем - С.Богданова. Крім того, засуджені повинні будуть виплатити родичам вбито 68 тис.грн. За версією суду, загиблий Олександр Пустовіт входив до групи молодих людей, що захоплювався окультизмом, яку очолювала О.Нечепорук. Коли він захотів покинути групу, О.Нечепорук наказала С.Богданову вбити його.

Як повідомляло "SQ" раніше, 18-річного Олександра Пустовіта вбили в ніч на 1 грудня 2008 р. на одному з харківських кладовищ. Суд у цій справі почався у вересні 2009 р., у липні 2010 р. справу направили на дорозслідування.

О.Нечепорук заявила "SQ", що вважає свою дочку невинною і оскаржить вирок.

Довідка "SQ". На харківському цвинтарі № 15 у ніч з 30 листопада на 1 грудня 2008 р. був убитий 19-річний харків'янин Олександр Пустовіт. Підсудні - знайомі О.Пустовіта, 23-річний Сергій Богданов і 21-річна Олена Нечепорук, - звинувачуються у скоєнні ритуального вбивства (ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб; карається позбавленням волі терміном від 10 до 15 років). Співробітники міліції затримали підсудних 24 грудня 2008 р. С.Богданов на суді визнав себе винним у скоєнні вбивства. За його словами, вбити О.Пустовіта його переконала О.Нечепорук. Вона заперечувала свою участь у вбивстві О.Пустовіта. Крім того, підсудні заперечували будь-який зв'язок злочину з магією і ритуалами. На суді вони заявляли, що правоохоронці чинили на них психічний і фізичний тиск.