Фрунзенський районний суд Харкові 27 вересня засудив безробітного раніше судимого 49-річного мешканця Харкова до п'яти років позбавлення волі за ч.4 ст.303 (залучення до заняття проституцією), ч.1 ст.304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність), ч.1 ст.358 (підробка документів), ст.128 (тілесне ушкодження середньої тяжкості) Кримінального кодексу Україні. Про це 21 жовтня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Суд установив, що у 2005 р. засуджений розробив план злочинної діяльності організованої групи. Йшлося про надання сексуальних послуг з метою отримання прибутку. До злочинного угруповання він залучив двох мешканців Харкова. Сам організатор підшуковував і відбирав за зовнішністю дівчат, охочих працювати повіями під його керівництвом, визначав їх місце роботи, встановлював вартість платних сексуальних послуг і отримував свою частку з прибутку повій, привозив їх до місця роботи і відвозив на своєму автомобілі. Він також розподіляв ролі учасників групи: у ній був ще один водій-охоронець і жінка - старша над повіями.

Засуджений навмисне залучив до заняття проституцією неповнолітню дівчину. Крім того, засуджений підробив посвідчення водія.

З 2005 р. сутенер перебував у розшуку. Правоохоронці неодноразово встановлювали його місцезнаходження, але кожен раз суд змінював йому запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд. У 2010 р. він був затриманий і утримувався під вартою.

Вирок суду ще не набув чинності, оскільки не минув термін апеляції. Інші члени організованого злочинного угруповання були залучені до кримінальної відповідальності ще до затримання організатора злочинного угруповання.