У Харкові 26 червня пройдуть заходи, присвячені Дню молоді. За даними Харківського міського центру дозвілля молоді, цього дня в міському саду ім. Шевченка буде розгорнуте "Місто молоді", на майданчиках якого відбудеться представлення молодіжних культур та стилів.

Біля пам'ятника Т.Шевченку працюватиме майданчик "Пісенний бульвар", Час роботи майданчика 15.00 - 21.00.

На майданчику "Провулок художників" (в оркестровій альтанці саду Шевченка) працюватимуть художники напрями графіті (з молодіжної організації "СВОЇ"). Цей майданчик працюватиме з 17.00.

На майданчику "Сквер творчості" пройде фестиваль молодіжних рок-гуртів Харкова "Музичний рок-острів". Майданчик працюватиме з 12.00 до 18.30.

На майданчику "Інтелектуальний міст" (перед кафе "У каміна") відбудеться відкритий урок з йоги "Хатха Йога за методом Айенгара". Час роботи майданчика - з 17.00.

На стадіоні "Арсенал" пройде чемпіонат України з пейнтболу (площадка "Пейнтбол"). Церемонія нагородження призерів та переможців чемпіонату розпочнеться о 18.00.

На майданчику "Соціальна алея - виставка громадських молодіжних організацій та соціальна ігротека" відбудеться презентація демонстраційних інформативних стендів про роботу громадських соціальних центрів міста. На цьому ж майданчику відбудеться виставка Харківського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді "Довіра", Харківського міського центру волонтерів, а також буде проведена соціальна ігротека. Виставка-презентація працюватиме з 15.00 до 20.00.

Головною сценою конкурсно-розважальної програми "Нове покоління обирає!" стане головна алея саду. З 19.00 цією алеєю пройде парад "Молодість" (подання молоді Харкова від народження до 35 років). Кульмінацією параду стане запуск у небо листів-посланнів майбутньому поколінню. О 19.30 - початок концертної програми за участю творчих колективів міста. З 21.00 - виступ ді-джея XEON.