Підсумки громадських слухань з питань вирубки дерев у Харкові будуть розглянуті на сесії Харківської міськради. Про це 20 червня повідомив журналістам в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес. За його словами, 19 травня на слуханнях була прийнята за основу резолюція, розроблена міськрадою. У ній передбачено визначення точних меж рекреаційних зон і заборона на їх вирубку. Але про лісопаркову зону, яка не є частиною парку ім.Горького, не йдеться.

"Дана резолюція носить рекомендаційний характер", - підкреслив Г. Кернес.

Альтернативний проект резолюції, запропонований ініціативною групою,  учасники слухань, що сиділи в залі не підтримали. У цьому документі передбачалося ввести повну заборону на вирубку молодих і здорових дерев на території міста.

Незгодні з результатом слухань активісти та представники лічильної комісії зажадали підрахунку голосів людей, які голосували на вулиці. За словами Г. Кернеса, відео з вуличного голосування також буде оброблене членами лічильної комісії. "Було дуже багато відеокамер, в тому числі і аматорських, які вели зйомку як в залі, так і на вулиці", - відзначив в.о. міського голови.

Усього, за даними Г. Кернеса, для участі у громадських слуханнях зареєструвалося 2 тис.600 осіб.

Підрахувати голоси і передати підсумковий протокол ініціаторам слухань рахункова комісія повинна до 14.00 21 червня. Після цього почне свою роботу робоча група з питань захисту навколишнього середовища.

"Будь-який процес, навіть такий бурхливий, увійде в результаті у мирне русло. Я хотів би, щоб це сталося швидше, і ми працювали на результат", - підкреслив                 Г. Кернес.

Довідка "SQ". 14 травня ініціативна група із захисту зелених насаджень Харкова передала до Департаменту діловодства Харківського міськвиконкому документи на ім'я Г. Кернеса з ініціативою проведення громадських слухань. Представник ініціативної групи Марк Зобов повідомив, що документ підписали 25 членів ініціативної групи, до якої входять 16 мешканців сел.П'ятихатки, а також представники харківських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція ".

19 червня з 9 ранку біля стін Київської райради Харкова зібралося близько двох тисяч людей, які бажають взяти участь у громадських слуханнях на захист зелених насаджень і Лісопарку в Харкові. Серед присутніх - представники ініціативної групи сел. П'ятихатки, міських громадських організацій "Ми - харків'яни", "Громадська рада Харківщини", "Фонд громадських ініціатив", "Громадянська позиція", ВО "Свобода". Харків'ян приїхали також підтримати активісти з Донецька, Івано-Франківська, Києва, Чернігова. До залу Київської райради вдалося потрапити близько трьохстам харків'янам, інших до залу не пустили. На вході до райради чергували правоохоронці.