У харківській фан-зоні на площі Свободи під час Євро-2012 щодня демонструватимуться розважальні програми. Про це 21 березня повідомив журналістам керівник проекту "Офіційна фан-зона - 2012" Сергій Харків. За його словами, в фан-зоні будуть виступати різні артисти і групи, імена і назви яких поки не розголошуються. Також планується проведення лазерних шоу, робота атракціонів, феєрверки.

Крім того, за словами С.Харкова, розроблено концепцію роботи фан-зони, яка передбачає шість тематичних днів: "День уболівальників", "День чемпіонів", "Козак і футбол", "Футбол і місто", "Футбольна вечірка", "Футбольне шоу".

У дні матчів збірної Нідерландів у Харкові (9, 13 і 17 червня) з ініціативи Асоціації футболу Королівства Нідерланди буде організована окрема програма для голландських уболівальників.

Також УЄФА надасть так звану програму "FANTERTAINMENT", яка транслюватиметься на екранах протягом 2,5 годин до початку матчів. Програма буде присвячена цікавим фактам з історії Євро-2012, найбільш вражаючим подіям минулих чемпіонатів, заходам з талісманами Євро-2012. Окрім того, плануються прямі включення між фан-зонами приймаючих міст. С.Харків також повідомив, що у фан-зоні буде продаватися пиво, а також організують спеціальні місця для куріння.

Як зазначила заступник директора Департаменту з підготовки та проведення Євро-2012 у Харкові Наталя Мірошниченко, місткість фан-зони становить 40-45 тис. осіб, у дні матчів вона може зрости до 60 тис. осіб. Планується, що 85% відвідувачів фан-зони будуть місцевими мешканцями. У дні матчів відсоток іноземців зросте.

Вхід до фан-зони буде безкоштовним окрім п'яти днів, коли на сцені фан-зони будуть виступати відомі артисти. Вартість входу до фан-зони в ці дні ще не встановлена.

Довідка "SQ". Фан-зона працюватиме з 8 червня до 1 липня: в нематчеві дні - з 14:00 до 24:00, у дні проведення матчів (9, 13 і 17 червня) - з 10:00 до 1:00. У фан-зоні будуть проводити всі основні масові заходи в рамках чемпіонату для дозвілля харків'ян і гостей міста, а також транслювати матчі. Сцену розмістять біля готелю "Харків". Матчі будуть транслюватися з трьох екранів. У фан-зоні також обладнають майданчик для журналістів на 200 кв.м, майданчик для людей з обмеженими можливостями на 50 кв.м, віп-трибуну на 300 місць, три медпункти, 50 торговельних наметів з їжею, напоями, сувенірною продукцією, санітарну зону з туалетами, підключеними до водопроводу і каналізації (250 штук).

Монтувати фан-зону в Харкові почнуть 14 травня. Її урочисте відкриття відбудеться 7 червня на пл. Свободи (початок - о 18:00). Компанія "Козирна карта" (Київ) вибрана єдиним оператором з управління, облаштування та експлуатації харківської фан-зони.