Слідче управління Головного управління МВС України в Харківській області винесло постанову про закриття кримінальної справи за заявою директора товариства "Мультимедіацентр" про спробу незаконного заволодіння акціями ВАТ "Фора". Про це 21 березня повідомили "SQ" у слідчому управлінні у відповідь на офіційний запит.

Кримінальна справа була порушена 8 грудня 2011 за ч.2 ст. 190 Кримінального кодексу України (спроба шахрайства) та закрита 23 січня 2012 р. через відсутність складу злочину. Про прийняте рішення був сповіщений прокурор і всі зацікавлені особи, ніхто його не оскаржив.

Нагадаємо, раніше представники ТОВ "Мультимедіацентр" заявляли в ЗМІ про рейдерське захоплення телекомпанії. 14 вересня телеканал припинив мовлення, 16 листопада відновив його в оновленому форматі та з новим керівництвом.

Довідка "SQ". Харківський міський голова Геннадій Кернес заявляв, що телеканал не виходить в ефір через суперечки і судові тяжби співзасновників. Засновник каналу Костянтин Долженко заявив, що є ще два суб'єкти, які претендують на право власності телекомпанією, - Андрій Переєденко (голова правління АТ "Інвестор", в середині вересня 2011 р. затриманий міліцією) і компанія "Мультимедіацентр". У Київському районному суді Харкова ведеться розгляд у питанні, хто є власником "Фори".

За даними Ірини Рубашко, що обіймала посаду в.о. гендиректора телеканалу, позови подали дві сторони конфлікту: представники депутата Харківської міськради Олексія Липчанського (Максим Цзян, Костянтин Долженко) і представники АТ "Інвестор" (структура, підконтрольна екс-губернатору, лідеру облорганізації ВО "Батьківщина" Арсену Авакову - "SQ").

Докладніше з історією конфлікту навколо телеканалу "Фора" можна ознайомитися тут.