"Міська влада була готова до сьогоднішньої акції протесту працівників КП "Міськелектротранс", тому транспортного колапсу в місті немає і не може бути", - заявив 20 грудня директор Департаменту транспорту і зв'язку Харківської міськради Сергій Дульфан, передав сайт міськради. За словами С.Дульфана, сьогодні вранці були задіяні всі резерви приватних перевізників, на маршрути додатково вийшли 16 великих автобусів, які недавно були отримані зі Львова.

"Головна проблема полягає в тому, що субвенція з державного бюджету, яку Харків отримує щороку на компенсацію пільгового проїзду окремих категорій громадян, не в змозі покрити збитки "Міськелектротрансу". Субвенція з державного бюджету в 2010 р. склала всього 25% необхідного рівня. Недофінансування призвело до того, що підприємство не може утримувати свої служби - 59 підстанцій, не може утримувати трамвайні колії та якісно проводити їх обслуговування", - зазначив С.Дульфан.

Як підкреслив директор Департаменту транспорту і зв'язку, міська влада намагається вирішити це питання за допомогою фінансової підтримки з міського бюджету. Так, за його словами, цього року з міськбюджету "Міськелектротрансу" було виділено 53,3 млн.грн. За останні три місяці на погашення заборгованості із заробітної плати було спрямовано 15 млн.грн. "Зараз ми отримали ще 1,2 млн.грн. субвенції з обласного бюджету на ці цілі", - додав С.Дульфан.

Довідка "SQ". Співробітники "Міськелектротрансу" 20 грудня проводять попереджувальний страйк, вимагаючи погашення боргів із зарплати. Тролейбуси і трамваї не вийшли на свої маршрути. Працівники "Міськелектротрансу" мають намір страйкувати доти, доки їм не погасять борги із зарплати. Зарплату на підприємстві не платили 4 місяці.