Останки німецьких солдатів знайдені на місці будівництва дороги через Лісопарк у Харкові. Про це 20 липня повідомив "SQ" один з членів ініціативної групи захисників Центрального парку культури і відпочинку (ЦПКіВ) ім.Горького Ігор Россоха. За його словами, напередодні вранці кістки посипалися прямо з ковша екскаватора. "В одному місці виявили черепну коробку, а в іншому - майже цілий скелет", - зазначив І. Россоха. Він також повідомив, що на останках збереглися фрагменти одягу і взуття, що дозволило на місці визначити, що це кістки німецьких солдатів. За словами І. Россохи, останки часів Другої світової війни мають перепоховати на Німецькому кладовищі в районі окружної дороги.

Довідка "SQ". 19 травня виконавчий комітет Харківської міськради ухвалив рішення про будівництво нової дороги, для чого на території ЦПКіВ ім.Горького потрібно було зрубати 503 дерева. 20 травня почалася вирубка дерев. З 21 травня до сьогодні на місці будівництва виникають конфліктні ситуації між будівельниками, представниками громадських організацій міста, які вважають, що вирубка відбувається незаконно, і правоохоронцями.

Уранці 2 липня на місці будівництва дороги активісти харківської громадської організації "Зелений фронт", які живуть у наметовому таборі, розбитому в ЦПКіВ ім.Горького, виявили десятки кісток. Були знайдені череп, нижня щелепа, стегнова, гомілкова кістки, хребетний суглоб і інші останки. Також на місці розритої землі була знайдена гільза. Приїхавши на місце криміналісти з харківської міліції упакували фрагменти кісток в поліетиленові контейнери і відвезли на експертизу.