Харківська профспілка студентів (голова ради профспілки - депутат Харківської міськради Максим Мусєєв) направила листа прем'єр-міністру України Миколі Азарову, в якому "висловила занепокоєння з приводу розповсюдження на телеканалах країни реклами пива і слабоалкогольних напоїв з участю в зйомках молодих людей і спортсменів, що автоматично ототожнює ці напої з життєвим успіхом, здоров'ям, задоволенням ". Про це повідомив офіційний сайт Харківської облдержадміністрації.

"Уже протягом року Харківська профспілка студентів наполегливо проводить роботу проти нав'язування молоді помилкових стандартів виробників пива. Але на всі наші численні письмові звернення до пивних компаній відповідей не отримано, що змушує нас переходити до більш рішучих дій з метою припинення стрімкого зростання пропаганди пива на телебаченні і носіях зовнішньої реклами. Зокрема, це проведення досліджень проблеми пивного алкоголізму, громадських слухань, пікетувань пивзаводів", - зазначено в листі.

У ньому також підкреслено, що вирішувати проблему поширення пивного алкоголізму серед молоді нашої країни необхідно на державному законодавчому рівні. До прем'єр-міністра профспілка звернулася з проханням сприяти в заборону використовувати образи молодих людей в рекламі алкоголю, зокрема, пива, в ЗМІ, а також в обмеженні самої реклами та реалізації продукції пивзаводів.

Довідка "SQ". Харківська профспілка студентів розповсюдила відкритого листа, адресованого всім пивним компаніям, з проханням скоротити масову пропаганду пива. 29 липня його представники провели пікет проти масової пропаганди пива, а також використання образів молоді і спортсменів у рекламі пива біля будівлі харківського пивзаводу "Рогань".