Пусковий комплекс тепличного господарства в Первомайському (Харківська обл.) буде введений в експлуатацію до кінця року. Про це 20 червня повідомив журналістам голова Первомайської райдержадміністрації Віктор Намчук. За його словами, в перший комплекс загальною площею 5 га буде інвестовано 10 млн. євро. В рамках другої черги у 2012 р. буде введено в експлуатацію ще 5 га теплиць з такою ж сумою інвестицій. Третя черга в 2013 р. охопить ще 7 га теплиць, вартість їх будівництва - 12 млн. євро.

За словами В.Намчука, продукція теплиць буде вирощуватися для мешканців Харківщини. Зокрема, будуть вирощуватися огірки та помідори.

Довідка "SQ". Як повідомив раніше голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у Первомайському інвестори планують побудувати теплицю площею 17-23 га. Інвестиції складуть близько 200 млн.грн., тепличний комплекс планується звести за 2,5-3 роки, планується також отримати компенсацію з держбюджету. За словами міського голови Первомайського Сергія Теплицького, інвесторами будівництва теплиць може стати австрійська компанія, що спеціалізується з технологій теплопостачання. Під теплиці планується відвести майданчик у 18-21 га на колишній території ДП "Хімпром".