Молодая харьковчанка заявила, что ей проломили голову во Фрунзенском райотделе милиции. Милиционеры отрицают причастность к этому делу22-річну харків'янку Наталію Кравцову влітку минулого року побили працівники Фрунзенського райвідділу міліції Харкова, в результаті чого вона отримала перелом потиличної кістки голови. Про це Н.Кравцова та її адвокат Володимир Сало 19 травня заявили журналістам.

За словами Н.Кравцової, міліціонери 8 годин тримали її в кабінеті райвідділу, де не тільки били, вимагаючи підписати потрібну їм пояснювальну записку, але і вимагали з неї 3 тис. грн. за те, щоб цю пояснювальну потім знищити. Н.Кравцова назвала ім'я співробітника Фрунзенського райвідділу, який її бив - Олександр Теряннік - і заявила, що ця людина досі працює в міліції. За словами Н.Кравцової після відвідин райвідділу вона потрапила до лікарні невідкладної допомоги, де лікарі діагностували у неї забиття головного мозку, лінійний перелом потиличної кістки, забиття м'яких тканин потиличної області. Після цього дівчина півмісяця пролежала на стаціонарному лікуванні.

За її словами, все почалося з того, що 25 червня минулого року вона стала свідком бійки в кафе. Після цього її двічі запрошували до Фрунзенського райвідділу і запитували про цю бійку, а 16 липня 2010 р. знову викликали вже в порядку як свідка у кримінальній справі. У міліцейському кабінеті дівчина пробула з 9.30 до 18.00. За її словами, двоє співробітників міліції поклали її на диван обличчям вниз, викручували руки і ноги, били по потилиці, скроням і голові, причому удари по потилиці були найбільш сильними. З райвідділу дівчину відпустили тільки коли вона погодилася принести гроші. По дорозі додому Н.Кравцову почало нудити, у неї закрутилася голова, їй стало погано і її відвезли до лікарні.

Перебуваючи на лікуванні, дівчина звернулася до Генеральної прокуратури України та прокуратури Фрунзенського району Харкова. За словами В.Сала, незважаючи на те, що судово-медична експертиза зафіксувала у його підзахисної тяжкі тілесні ушкодження, прокуратура Фрунзенського району порушила кримінальну справу лише за чотири місяці після численних скарг до Міністерства внутрішніх справ, Генеральної прокуратури і Адміністрації президента. При цьому справа була порушена не стосовно співробітників міліції, а за фактом нанесення тілесних ушкоджень (ч.1 ст.121 КК України), після чого прокуратура передала цю справу на розслідування того ж Фрунзенському райвідділу міліції.

Як заявив заступник начальника слідчого відділу Фрунзенського райвідділу міліції Олександр Свиридов, коментуючи цю справу, Н.Кравцову дійсно викликали до райвідділу як свідка, проте заходів фізичного впливу до неї ніхто не застосовував. У міліції намагаються з'ясувати, хто і коли міг побити дівчину, проте сама вона гальмує хід цього розслідування. "В даний час громадянка Кравцова відмовляється від проведення відтворення обставин подій за механізмом заподіяння їй тілесних ушкоджень, а також від контрольного рентген-знімка основи черепа для призначення судово-медичної експертизи, для того, щоб визначити механізм і час заподіяння їй тілесних ушкоджень. Н.Кравцову продовжують викликати для проведення слідчих дій, але поки безрезультатно", - заявив О.Свиридов.