"Природно, право на протест мають усі громадяни України. Але мені здається, що проти Податкового кодексу протестують ті, хто не читав документу", - заявив "SQ" народний депутат - харків'янин (фракція Партії регіонів) Дмитро Святаш, коментуючи прийняття Верховною Радою Податкового кодексу.

За його словами, остаточний варіант Податкового кодексу "зовсім непоганий для системного бізнесу". "У кодексі багато позитивних моментів, наприклад, поетапне зниження ставки податку на прибуток підприємств, ПДВ. Проблема, як мені здається, буде тільки для представників середнього і великого бізнесу, яким раніше вдавалося маскуватися під малий бізнес, уникаючи таким чином сплати податків у належному обсязі . Наприклад, це величезні супермаркети, які зареєстровані просто як приватне підприємство, яке працює на єдиному податку. Більше такі хитрощі не пройдуть. Я думаю, що протестуючих людей просто "накрутили", але з часом вони розберуться і побачать позитивні моменти", - зазначив нардеп .

Довідка "SQ". 7 жовтня Верховна Рада (ВР) прийняла в першому читанні проект Податкового кодексу, внесений Кабінетом міністрів України. 16 листопада парламент розпочав розгляд проекту в другому читанні. У той же день у Харкові та інших великих містах України пройшла численна акція протесту проти Податкового кодексу. 18 листопада ВР прийняла у другому читанні і в цілому проект Податкового кодексу України в редакції Кабінету міністрів.