Фахівці Харківської міської санітарно-епідеміологічної служби провели перевірку організації харчування в приватній гімназії "Очаг". Як повідомив офіційний сайт Харківської міськради, під час перевірки виявлено факти торгівлі продуктами харчування, забороненими для реалізації в дитячих закладах: жувальними гумками, кондитерськими виробами, які містять фарбники і стабілізатори, а також газованими напоями.

Керівник гімназії постановою головного лікаря міськСЕС оштрафований на 340 грн., гімназія - на 853 грн. Знято з реалізації 125,5 кг продуктів.

Довідка "SQ". В.о. харківського міського голови Геннадій Кернес 17 листопада на засіданні виконкому Харківської міськради заявив, що в деяких школах Харкова, зокрема, в гімназії "Очаг", торгують кисневими коктейлями. За словами Г.Кернеса, існує небезпека вибуху балона, який використовується для приготування кисневого коктейлю, як це було в Луганську та інших містах України, тому ставити такі балони в школах не можна. Г.Кернес доручив головному санлікарю міста перевірити інформацію про факти торгівлі в гімназії "Очаг" кисневими коктейлями і продуктами, що містять ГМО.