"Харьковские вести" перестали выходить в эфирСлужба новин "Харківські вісті" перестала виходити в ефір: учора, 18 жовтня, вийшов останній випуск програми. Про це телекомпанія повідомляє на своєму сайті. Цю інформацію підтвердили співробітники редакції. "Харківські вісті" виходили на телеканалі "Фора", а після того, як подача сигналу цього каналу була припинена, - на телеканалі "Фаворит".

Як повідомила "SQ" колишній головний редактор служби новин Ірина Баришевська, керівництво повідомило співробітникам про закриття проекту вчора. Причина - відсутність фінансування. У службі новин працювало 15 осіб.

Як повідомив "SQ" директор ТОВ "Фаворит-продакшн" Ігор Середа, діяльність "Харківський вістей" припинена через фінансові труднощі. Зокрема, це пов'язано з тим, що новини перестали виходити на каналі "Фора", бо він зараз не працює. І.Середа зазначив, що як тільки з'явиться джерело фінансування, служба новин відновить свою роботу. ("Фаворит-продакшн" займався безпосередньо виробництвом новин. "Харківські вісті" - це ефірний бренд - "SQ".)

Довідка "SQ". У вересні в Харкові припинилося мовлення телеканалів "Фора" й "АТВК", а також служби теленовин "АТН", у серпні - служби новин "Харківські новини".

Одним з основних власників телеканалів, які припинили мовлення, називають власника телекомунікаційної компанії "Тріолан", колишнього начальника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації (за губернаторства Арсена Авакова) Олексія Липчанського, співвласником телекомпанії "АТН" і каналу "АТВК" - А.Авакова . З "Харківськими вістями" пов'язують імена О.Липчанського та депутатів Харківської міської ради Віталія Саттарова та Андрія Лесика. О.Липчанський розповів про своє ставлення до подій в інтерв'ю "МедіаПорту".

Хронологія подій, пов'язаних зі зникненням з ефіру каналів і новинних служб, дивіться тут.