Денис Котенко, прийомний батько згвалтованої в харківському дитбудинку дівчинки, отримав офіційну відповідь з Адміністрації президента України на свого відкритого листа до президента з проханням втрутитися в розслідування справи про згвалтування його дочки. Текст документа розміщений на сторінці Д.Котенка в соціальній мережі.

У документі сказано, що Д.Котенко звернувся до Адміністрації президента помилково, оскільки до її компетенції не входить розгляд скарг у кримінальних справах. "Виявляється, в Адміністрації президента вважають, що звертатися до гаранта з проханням захистити від свавілля - це помилка. Просто жах! Ми просимо звернути увагу на те, що справа не рухається! Немає ні підозрюваних, ні обвинувачених. Усі чиновники на своїх місцях, як ні в чому не бувало. А вони листа навіть не пустили далі відділу обробки звернень громадян", - заявив Д.Котенко, коментуючи цю відповідь.

Довідка "SQ". Прийомний батько колишньої вихованки харківського дитбудинку "Родина" Денис Котенко 13 січня 2010 р. звернувся в міліцію із заявою про те, що дівчинку згвалтували в дитбудинку. За фактом згвалтування порушено кримінальну справу за ч.4 ст.152 Кримінального кодексу (згвалтування малолітньої, карається позбавленням волі терміном до 15 років). Як повідомив на той момент начальник Головного управління МВС України в Харківській обл. Анатолій Сліпченко, факт згвалтування 5-річної вихованки дитячого будинку "Родина" дійсно мав місце, що підтвердив первинний медичний огляд дівчинки. У дитячому будинку можливість сексуального насильства над дівчинкою виключили. Медичне обстеження не виявило насильницьких дій стосовно вихованців дитячого будинку "Родина".

14 січня 2011 р. прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що по цьому в кінці грудня була призначена нова судово-медична експертиза, яка повинна показати, коли саме дівчинка була згвалтована. Начальник Харківського міського управління ГУ МВС України в Харківській області Микола Фоменко у січні заявив, що правоохоронцям відоме ім'я підозрюваного в згвалтуванні.

28 січня перший заступник начальника ГУ МВС України в Харківській області Володимир Ковригін заявив, що підозрюваний в згвалтуванні буде затриманий, якщо його провину доведуть результати медичних експертиз. "Ім'я можливого фігуранта справи нам відоме. На сьогодні не закінчено низку довгострокових медичних експертиз, і це не дає можливості озвучити ім'я підозрюваного. Цей чоловік - в полі нашого зору, і якщо ми отримаємо підтвердження, то нікуди він від нас не дінеться", - заявив В.Ковригін.

За словами Д.Котенка, стосовно його дочки проводили дві медичні експертизи й оидн огляд у січні 2010 р. Після цього ніяких експертиз не проводили. "Справу спускають на гальмах, інакше й бути не може. Минуло півтора року, а ніяких результатів немає", - заявив Д.Котенко.

На телеканалі "Інтер" пройшла програма, присвячена згвалтованій дівчинці.