Кабінет міністрів України переніс на один квартал термін обов'язкової установки паркувальних автоматів у містах - з 1 січня на 1 квітня 2012 року. Про це 19 січня повідомив журналістам директор КП "Харківпарксервіс" Дмитро Мандриков. За його словами, затверджені у 2009 р. Кабміном правила паркування транспортних засобів вимагали встановлювати паркомати в кількості не менше одного на 10 паркувальних місць. Виходячи з такого розрахунку, в Харкові потрібно було встановити 183 паркомати.

"Але недавно були внесені зміни до нормативних актів, і тепер один паркомат розрахований на 20 автомобільних місць. Таким чином, кількість паркоматів, які необхідно встановити в Харкові до 1 квітня, зменшилася удвічі - до 91-92", - зазначив Д.Мандрикова.

Він підкреслив, що вартість встановлення одного паркомату коливається від 15 до 50 тис.грн. "Однак таких грошей ні в міському бюджеті, ні у комунального підприємства немає. Тому на даний момент ми вивчаємо можливість змішаного фінансування програми з встановлення паркоматів. Ми працюємо з профільним міністерством і вже шукаємо приватного інвестора", - додав директор "Харківпарксервісу".

Довідка "SQ". 23 грудня 2011 р. сесія Харківської міськради прийняла Правила паркування транспортних засобів у місті Харкові. Тоді ж затвердили єдиного оператора - комунальне підприємство "Харківпарксервіс".

18 січня 2012 р. виконком Харківської міськради затвердив нові тарифи за користування муніципальними парковками. Граничний тариф затвердили в розмірі 5 грн. на годину за одне місце на платній парковці (розміщеної у межах проїзної частини вулиці, дороги або тротуару) і 2 грн. на годину за одне місце на спеціально обладнаній наземної платній парковці (розміщеної за межами проїзної частини вулиці, дороги або тротуару). За словами заступника міського голови - директора Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Михайла Фатєєва, це не фіксовані, а гранично допустимі тарифи. Нові тарифи на платну парковку в Харкові набувають чинності з моменту їх опублікування - з 21 січня.