137 клубів працюють у житлових будинках Харкова. Про це 18 жовтня повідомив журналістам директор Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Андрій Хижняк. За його словами, у 60-ти таких клубах є спортивні секції, в інших клубах - секції та гуртки макраме, в'язання, випалювання по дереву, англійської мови та інші. У лютому 2011 р. такі клуби, звані клубами за місцем проживання, були переведені на баланс Департаменту сім'ї, молоді та спорту.

Заступник харківського міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки до Євро-2012 Олександр Попов підкреслив, що питання роботи клубів за місцем проживання взяте під контроль міської влади, і зараз робоча група збирає всю інформацію про діяльність клубів для їх подальшого розвитку.

Крім того, О.Попов додав, що харків'яни можуть висловити свої побажання, претензії чи скарги на роботу таких клубів за телефоном 093-813-20-98. "Педагоги та організатори у цих клубах отримують зарплату, тому всі заняття там повинні проводитися безкоштовно. Якщо десь є зловживання, ми чекаємо від городян цієї інформації, щоб зробити відповідні висновки", - підкреслив заступник мера.