Временный терминал харьковского аэропорта будет готов к 1 июля - А. ЯрославскийБудівництво тимчасового терміналу міжнародного аеропорту "Харків" буде закінчене до 1 липня. Про це 17 травня під час прес-туру по об'єктах Євро-2012 заявив головний інвестор і координатор підготовки Харкова до Євро-2012 Олександр Ярославський. За його словами, до липня також буде упорядкована і прилегла до терміналу площа.

Як повідомив О.Ярославський, реконструкція старого терміналу аеропорту буде закінчена до 20 вересня. "Роботи в терміналі йдуть цілодобово. Термінал залишиться в тому ж сталінському стилі, але в ідеальному стані. Ми замовили величезну кількість фрамуг, встановимо нові вікна, панелі, викладемо паркет. Усі вироби будуть з високоякісного дерева", - зазначив О.Ярославський. За його словами, реконструкція старого терміналу обійдеться в 6 млн. дол.

За його словами, цього року також повинна бути закінчена злітно-посадкова смуга аеропорту, будівництво якої державі обходиться в 1,2 млрд.грн.

Як повідомив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, зараз у харківському аеропорту розпочато будівництво авіадиспетчерської вежі, яка, за його словами, повинна бути добудована до кінця вересня. "Крім того, ми сьогодні вирішуємо питання розміщення поряд з аеропортом буферної зони. Після гри, щоб не перевантажувати аеропорт, уболівальники зможуть прибути в буферну зону. Після чого організованими групами вони будуть відбувати в аеропорт", - повідомив М.Лубківський.

 

Довідка "SQ". Група "DCH" в особі компанії "New Systems AM" є оператором реконструкції міжнародного аеропорту "Харків" та інвестором реконструкції аеровокзального комплексу, яка включає зведення нового терміналу, модернізацію старого терміналу, реконструкцію привокзальної площі, будівництво тимчасового терміналу, модернізацію інфраструктури, закупівлю спецтехніки та транспорту. Загальна сума інвестицій "DCH" - 508,8 млн.грн. У серпні 2010 р. був відкритий новий термінал аеропорту.

Реконструкція аеродромного комплексу, що включає реконструкцію перонів, злітно-посадкової смуги, встановлення світлосигнальної системи, будівництво аварійно-рятувальної станції, будівництво аеродіспетчерской вежі здійснюються за рахунок держбюджету.