В чемпионате по брейк-дансу "Битва Харькова" будут соревноваться команды из стран СНГКоманди з країн СНД візьмуть участь у чемпіонаті з брейк-дансу "Битва Харкова". Він відкриється 18 лютого майстер-класом від переможця міжнародних змагань Костянтина Єлісейцева (bboy Kosto) з Санкт-Петербурга (Росія). 19 лютого пройдуть змагання з брейк-дансу різних вікових груп. Про це 18 лютого в прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив організатор чемпіонату Єгор Матюхін.

Він підкреслив, що переможці "Битви Харкова" візьмуть участь у чемпіонаті світу з брейк-дансу "Warsaw Challenge 2011", який пройде 7-9 травня у Варшаві (Польща). Його організатор, Пелассі з Варшави, повідомив, що команда-переможець цього змагання отримає близько 3 тис. дол. "і найголовніше - повагу".

Також він зазначив, що в Польщі проведення цього фестивалю спонсорує держава. Харківські танцюристи проводять чемпіонат своїми силами. Є.Матюхін зазначив, що хотілося б отримати підтримку від місцевої чи державної влади, оскільки "хіп-хоп-культура дуже важлива для молоді, розвиває її". "Це здоровий спосіб життя", - додав переможець міжнародних змагань Дмитро Лі (bboy Flying Bucha) з Санкт-Петербурга. Пелассі зазначив, що в Кореї діє ціла державна програма підтримки танцюристів брейк-дансу, а в США цим займаються спонсори.

Є.Матюхін відзначив, що харківські брейк-дансери вважаються дуже сильними і внесли великий внесок у розвиток хіп-хоп-культури в Україні. За його словами, чемпіонат "Битва Харкова" - буде найбільшим в Україні і одним з наймасштабніших у СНД.