ВО "Батьківщина" паразитує на ситуації зі своїм лідером Юлією Тимошенко, заробляючи електоральні бали на її арешті. Про це в ході засідання круглого столу "Новий політичний рік: прогнози найбільших гравців і їх оцінка минулого року", яке відбулося 17 січня в інформагентстві "STATUS QUO", заявила народний депутат України, перший секретар Харківського обкому Комуністичної партії України Алла Александровська.

За її словами, фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді займається тільки спекуляціями на темі арешту лідера, при цьому депутати фракції не голосують за законопроекти, які самі ж подають, залишаючи зал засідань під час голосування. "Ми, комуністи, голосуємо за їх законопроекти, а вони - ні: встають і йдуть", - заявила А.Александровська.

"Партія "Батьківщина" - це партія однієї людини, точніше - партія одного портрета. На даний момент ця сила деморалізована", - заявив народний депутат - харків'янин Дмитро Святаш (фракція Партії регіонів). За словами політичного оглядача Дениса Азарова, БЮТ дійсно спекулює на справі Ю.Тимошенко і займається тільки цим. "Усе крутиться навколо ритуальних танців біля колонії. Ю.Тимошенко переходить у розряд символів. Вона обрала тактику - "я хвора". Практичної роботи партії в обласній або міській радах не видно", - зазначив Д.Азаров.

Заступник голови Харківської облорганізації "Батьківщини" Валерій Дудко оскаржив ці висловлювання. "Я вдячний партії влади за те, що вона піарить нашу партію. ​​З 1 січня я дав 89 коментарів і інтерв'ю. Лідер не прибраний, він зберігає свою харизму. Звичайно, у нас є єдиний лідер, якому підпорядковується вся партія, але це не означає , що зараз партія розвалилася. Структура на вибори у нас сформована (у жовтні 2012 р. відбудуться парламентські вибори - "SQ"), на кожній виборчій дільниці будуть представники "Батьківщини", - заявив В.Дудко.

"Якщо Юлію Володимирівну звільнять і переглянуть справу під тиском Європейського суду, то це буде зроблено таким чином, щоб вона не встигла взяти участі у виборчих перегонах. Однак резонанс справи Ю.Тимошенко зберігає досить високий рейтинг "Батьківщині", - заявив політолог Володимир Фесенко.