За два тижні у Центральному парку культури та відпочинку ім. Горького почнуть монтувати перший атракціони. Зараз навколо фундаментів зводять декоративні будови. Про це 17 жовтня повідомив головний інженер парку Олег Гриненко, передав сайт Харківської міськради.

Як розповів інженер, у парку Горького буде облаштовано кілька зон відпочинку за віковими категоріями. "Зокрема, це дитяча зона, куди увійдуть водні атракціони і паровозики, які з'являться в Харкові наприкінці жовтня. Також буде ретро-зона - естрада в стилі 60-х років для літніх людей, альтанки для доміношників. І екстремальна зона, де зможуть себе реалізувати підлітки і молодь", - підкреслив О.Гриненко.

За його словами, в парку також готують спортивну зону: там будуть футбольний та волейбольний майданчики, роллердром, майданчики з тренажерами. Крім того, на території парку облаштують близько 10 дитячих майданчиків.

О.Гриненко також зазначив, що вхід до кожного з 35 атракціонів будуть відкривати декорації. Зараз уже зводять входи "Стара Англія" з вежею Біг-Бена, "Аравія" з мінаретами, "Канада".

Фундаменти під практично всі атракціони, окрім трьох найбільших, уже готові. Як зазначив головний інженер парку, збірку й установку атракціонів можна вести і при температурі до -10 градусів. "Усі декоративні роботи проводять з використанням полімерного морозостійкого матеріалу. Масштабні атракціони - колесо огляду, вежу вільного падіння, різні види гірок - будемо монтувати відразу. Менш габаритні механізми поки будуть зберігатися на складах: їх дрібні деталі можна втратити за зиму, якщо до весни атракціони простоять просто неба", - пояснив О.Гриненко.

Крім того, інженер додав, що в парку встановлять бювети з фільтрами очищення води, а також системи сигналізації та відеоспостереження. Два оператори будуть спостерігати за порядком у парку за допомогою 220 відеокамер.

Довідка "SQ". Центральний парк культури і відпочинку ім.Горького планується повністю реконструювати до 1 червня 2012 р., створивши на його території парк розваг. На території парку будуть встановлені нові атракціони, вироблені в Німеччині, Італії, Канаді та Франції, серед них - "Американські гірки" і найбільше в Україні "Колесо огляду" (висота 55 м), а також атракціони для маленьких дітей, комплекс для любителів екстремальних видів спорту, ставок з човнами, автодром, контактний зоопарк та інші об'єкти.