Змагання автомобілістів, велосипедистів і пасажирів громадського транспорту пройшли сьогодні вранці, 17 вересня, в Харкові. Учасники змагалися в тому, хто швидше доїде до місця призначення - Молодіжного парку - в годину пік. Про це "SQ" повідомив представник Федерації велосипедистів Харківської області Сергій Попов.

Велосипедист, автомобіліст і користувач міського транспорту одночасно стартували з різних районів міста: Салтівки (коло 23-го трамваю на пр.Тракторобудівників), Баварії (кінцева 11-го тролейбуса на пр. Дзюби), Павлового Поля (кінотеатр ім.Довженка), а велосипедист і пасажир міськтранспорту - з Олексіївки (коло 20-го і 7-го трамвая на пр. Перемоги). Згідно з умовами тесту, всі учасники пересувалися в звичайному повсякденному темпі, не створюючи підвищеної небезпеки.

У трьох випадках перемогли велосипедисти, що їхали з Олексіївки, Павлового Поля і Салтівки. З Нової Баварії до центру міста швидше за всіх доїхав автомобіль. Пасажири громадського транспорту добралися останніми з усіх чотирьох точок. Зокрема, з Олексіївки велосипедист доїхав за 32 хв., пасажир міськтранспорту - за 55. Відстань від Павлового Поля до центру велосипедист подолав за 13 хв., автомобіліст - за 18, пасажир - за 31. З Салтівки велосипедист добрався за 32 хв., автомобіліст - за 34, пасажир - за 52. Те, що з Баварії автомобіль доїхав швидше, організатори змагань пов'язують з більшою протяжністю маршруту і меншими додатковими труднощами на шляху машини.

Довідка "SQ". Змагання відбулися в рамках Європейського тижня мобільності (проходить 16-22 вересня). Подібні заходи проводилися в багатьох містах світу. У Харкові вони пройшли вперше. Ініціатори проведення змагань у мобільності - харківські велоактівісти і спільнота інтернет-порталу "Харків-турист".