Студенти харківських ВНЗ будуть допомагати працівникам відділів субсидій у роз'яснювальній роботі з населенням через велику кількість відвідувачів відділів. Про це 16 серпня повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма. За його словами, у відділах субсидій будуть підробляти студенти Харківського національного університету ім. В.Каразіна, Харківського педагогічного університету ім. Г.Сковороди і Харківського соціально-економічного інституту.

Також в інформуванні населення щодо отримання субсидій будуть задіяні близько 1,6 тис. осіб, що перебувають на обліку в центрі зайнятості. "При відправці 560 тис. конвертів з документами пенсіонерам ми вже залучали цих людей. Крім того, будуть створені агітаційні бригади, які будуть зустрічатися з людьми і пояснювати процедуру та порядок оформлення субсидії", - зазначив І.Шурма.

За інформацією заступника губернатора, 98% конвертів з інформацією і документами для оформлення субсидій уже розіслані пенсіонерам, які мешкають у Харківській області. Всього по області такі конверти повинен отримати 561 тис. 931 адресат.

"Конверти відправлялися рівномірно протягом п'яти днів, приблизно по 10-20%. Люди отримають пакети документів не одночасно, і таким чином ми зняли напругу першої хвилі відвідувачів управлінь праці та соціального захисту населення", - підкреслив І.Шурма.

Довідка "SQ". У зв'язку з підвищенням ціни на газ для населення і підприємств ЖКГ (на 50%), а також у зв'язку зі зниженням частки комунальних платежів у прибутках громадян (до 10% з 15% для пенсіонерів і до 15% з 20% для решти), очікується збільшення кількості громадян, які будуть мати право на отримання житлових субсидій. Районні управління праці та соціального захисту населення в м. Харкові після введення нових тарифів на послуги ЖКГ будуть працювати з 8.00 до 20.00 щоденно, крім неділі, а по неділях з 8.00 до 20.00 буде організовано чергування фахівців з питань оформлення субсидій.

Передбачається, що громадян звільнять від зобов'язання надавати для призначення субсидій довідки організацій, що надають житлово-комунальні послуги. Така інформація буде передаватися цими організаціями на вимогу органів праці та соціального захисту населення. Довідка про прибутки вимагатися буде. Адреси та телефони, за якими громадяни можуть звернутися з питаннями з приводу отримання та оформлення субсидій, можна подивитися тут.